Van werk naar werk

We willen gezamenlijk ervoor zorgen dat mensen ingezet worden voor werkzaamheden waarin ze bekwaam zijn of onder supervisie en scholing bekwaam kunnen worden.
Een goede begeleiding van van werk naar werk is essentieel om trajecten te laten slagen. De inzet van nieuwe werknemers lijkt onder druk van het capaciteitstekort lastig, maar met een doordachte aanpak is het zeker te doen. Daarvoor is het nodig dat we de vraag op de arbeidsmarkt transparant maken, goede faciliteiten bieden voor matching, beschikbare kwaliteiten erkennen, onderwijs op maat bieden en inzetten op begeleiding in de praktijk.

Kennismaking met onderwijs

Een intensieve kennismaking met het onderwijs helpt om erachter te komen of werknemers geschikt zijn voor het onderwijs. Een mogelijke kandidaat voor het onderwijs kan starten met het maken van een zelftest ‘carrièreswitch naar het onderwijs’.  Daarnaast is een goed voorbeeld van een kennismaking de training Zin in Lesgeven, ontwikkeld door Hogeschool Windesheim. 

Uiteraard kan ook een op maat kennismakingsprogramma worden samengesteld. Interesse in een op maat traject of andere mogelijkheden qua omscholingstraject? Neem contact met ons op. 

Meer informatie:

Merel van Vroonhoven over haar overstap naar het onderwijs

Naar boven